9 juni 09:00-12:00

Intresset för nötodling ökar i Sverige och har potentialen att tillgodose målen för självförsörjning. Dessutom bidrar det till att producera ekologisk och närodlad mat.

Vi har tidigare anordnat ett mycket omtyckt evenemang om nötodling och nu vill vi fördjupa oss ännu mer i ämnet. Vi vill visa på möjligheter och utmaningar kring hur du som skogsägare kan bredda din verksamhet och samtidigt bidra till att stärka den biologiska mångfalden i skogslandskapet.

Detta är den andra delen i vår spännande serie om nötodling! Vill du få en komplett bild av ämnet? Då anmäler du dig även till del 1 som har separat anmälan och äger rum den 4 juni. Båda delarna är kostnadsfria webbinarium.

Till anmälan för del 1

    Program

    09:00: Arena Skog – Sophie Casetou-Gustafson berättar om projektet och hur det främjar utvecklingen av skogsbruket i Västra Götaland.
    09:05: Rustsäter Valnötsodling AB – Jonas Dahlstrand kommer att berätta om sin affärsidé och hur han kopplar nötträdsodling till besöksnäringen och historiken kring platåberget Kinnekulle.
    09:25: Anne och Marcial Franze-Jordanov delar med sig av sina erfarenheter av att driva upp egna nötträd i Göteborg samt hur de driver en småskalig nötträdsodling i södra Dalsland med inriktning på hassel, valnöt, hickory och äkta kastanj.
    09:45:  Paus
    09:50:
    Länsstyrelsen – Kirsten Jensen fortsätter att att prata om möjligheter och förutsättningar kring ekologisk odling med nötträd (Del 2 av 2).
    10:50: Nötverket och 2 nötodlare – Göran Christiansson och Anne och Marcial Franze-Jordanov pratar om olika möjligheter att välja plantmaterial och utsäde.
    11:10:
     Nötverket – Göran Christiansson ger oss inspiration kring vidareförädling av nötter i Sverige och utlandet.
    11:30:
    Hushållningssällskapet Västra och Länsstyrelsen – Christina Milén Jacobsson och Kirsten Jensen berättar mer om vilka olika stödmöjligheter som finns att söka.
    11:50:
    Tid för frågor och diskussion.
    12:00:
    Avslut.

    Måndag 9 juni kl. 09:00-12:00

    För frågor kontakta:
    Sophie Casetou-Gustafson
    sophie.casetou-gustafson@hushallningssallskapet.se
    0521-725552